Iskoristite subvencioniranje HZZ-a i educirajte se u nauticiIskoristite subvencioniranje HZZ-a i educirajte se u nautici u Adria Libar pomorskom učilištu

Iz medija: CROATIA YACHTING REVIEW

7. svibnja 2021.

 

Posebne okolnosti u globalnoj pandemiji u kojima funkcioniramo skrenule su pažnju na puno toga za što do sada nismo imali vremena, stavljali u drugi plan ili bili koncentrirani na tempo posla koji se nametnuo sam od sebe. Ipak, neke nove situacije promijenile su razmišljanja o povećanju kompetencija zaposlenika kako bi se istaknuli u poslu koji obavljamo, zadržali klijente i održali dobre poslovne odnose.

„Zadnjih godina imamo odličan odaziv i suradnju s mnogima koji su se kroz edukaciju, rad i iskustvo odlučili iskoristiti mjere HZZ-a i uspješno realizirali svoje planove. Zato i skrećemo pažnju na državne potpore koje se naravno provode pod određenim uvjetima sufinanciranja, ali olakšavaju i poslodavcima očuvanje radnih mjesta, a jedna od njih je Mjera usavršavanja zaposlenih“, rekla nam je Ana Morić Training Manager u pomorskom učilištu Adria Libar. 

Mjera usavršavanja zaposlenih na koju skrećemo pažnju usmjerena je upravo subvencioniranju zaposlenika malih i srednjih poduzeća kojima su potrebne nove kompetencije za održavanje i očuvanje radnih mjesta a Adria Libar je iskusan partner u edukaciji.Visina subvencije može iznositi do 18.000,00 kn. Detaljne informacije i upute kako ispuniti zahtjev mogu se pročitati na stranici HZZ-a https://mjere.hr/katalog-mjera/potpora-za-usavrsavanje/ 

Izdvajamo detaljnije informacije:

Cilj mjere i ciljane skupine

Kroz usavršavanje zaposlenim osobama omogućiti stjecanje vještina za rad i zadržavanje radnog mjesta, a poslodavcima osigurati radnu snagu traženih kompetencija.

Zaposlene osobe kod poslodavaca kojima su potrebne nove kompetencije za zadržavanje radnog mjesta i poslodavci koji se bave ekonomskom djelatnošću.

Visina subvencije

Intezitet potpore može iznositi najviše 70% ukupnih troškova:

­50% za sva usavršavanja

­60% za usavršavanja za radnike s invaliditetom i radnike u nepovoljnom položaju

­60% za srednja poduzeća

­70% za mala poduzeća

Način odabira korisnika

Javni poziv, obrada zahtjeva nakon zaprimanja.

  • Zahtjev se predaje putem online aplikacije na web adresi mjere.hr. Poslodavac mora imati aktivan korisnički račun na web portalu burzarada.hzz.hr
  • Program obrazovanja (popunjeni standardizirani obrazac s ishodima učenja)
  • Potvrdu o stanju duga vezano uz obvezna osiguranja i pripadajuće poreze (pribavlja Zavod po službenoj dužnosti)
  • Potvrda da se ne vodi postupak i da nije pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela neisplate plaće odnosno nije pravomoćno osuđen za najteže prekršaje ili kaznena djela iz područja radnih odnosa

Potpore ne mogu koristiti

  • Poslodavci u poteškoćama.
  • Poslodavci koji sredstva za rad i plaće radnika osiguravaju iz Državnog proračuna i/ili Državnog proračuna po posebnim ugovorima s tijelima državne i javne uprave (primjerice ugovorne zdravstvene ustanove), ili proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave (primjerice dječji vrtići u privatnom vlasništvu, obiteljski domovi za skrb o starijim i nemoćnim osobama).
  • Poslodavci koji ne mogu dokazati obavljanje djelatnosti najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva.
  • Vlasnici, suvlasnici, osnivači, članovi uprave, direktori, prokuristi, također se ne može koristiti ni za osobe koje poslodavac mora zaposliti zbog ispunjavanja zakonskih uvjeta (primjerice stručne osobe, poslovođe ili ovlašteni projektanti), radnici u nepunom radnom vremenu, strani radnici iz trećih zemalja te zaposleni umirovljenici.
  • Potpore se ne dodjeljuju za usavršavanje koje poduzetnici provode radi osiguravanja sukladnosti obveznim nacionalnim normama o usavršavanju.

Isplata sredstava

Jednokratno u roku 30 dana od dana potpisa ugovora.

Iskoristite subvencioniranje HZZ-a i educirajte se u nautici u Adria Libar pomorskom učilištu
 

Ured Zagreb


 Zaharova 7

  00385 1 389 9907

  zagreb@adrialibar.com

Ured Rijeka


 Osječka 50

  00385 51 343 513

  rijeka@adrialibar.com

Ured Split


 Kopilica 62

  00385 21 345 060

  split@adrialibar.com

Ured Šibenik


 Draga 2

  00385 22 201 170

  sibenik@adrialibar.com

Ured Zadar


 Obala kneza Trpimira 52

  00385 23 334 974

  zadar@adrialibar.com

AdriaLibar pomorsko učilište

OIB: HR 87308084694
IBAN: HR3524020061100967731 • ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.
payment